onsdag 20. september 2017

Tre feil du kan unngå i tider med vanskeligheter @ Bibelstudie


-- Dette har Jeg sagt dere for at dere skal ha fred i Meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, Jeg har seier over verden! -- Johannes 16:33

*********

I Apostlenes gjerninger kapittel 27, reiste Paulus til Roma med andre fanger, og de møtte store vanskeligheter på deres reise. Paulus varselet mennene på en av deres reiser, at hvis de satte seil, ville de bli fanget i en stor storm, og resultatene ville være katastrofale. De bestemte seg for og seile uansett, og gjorde tre vanlige feil som vi også har en tendens til og gjøre som gjør at vi kommer i vanskeligheter.

1. Vi hører på dårlige råd: -- Men offiseren stolte mer på kapteinen og eieren av skipet enn på det Paulus sa. -- Apostlenes gjerninger 27:11 Gud hadde allerede sagt at de ikke skulle gjøre det, og Paulus advarte dem om ikke og gjøre det. Men fordi en "ekspert" sa det var greit, gjorde de det. Hvis Gud forteller deg og gjøre en ting og alle ekspertene i verden forteller deg og ikke gjøre noe annet. Ikke hør på ekspertene. Lytt til hva Gud sier.

2. Vi følger mengden: -- Og da dette var en dårlig havn for vinteropplag, holdt de fleste på at de skulle seile derfra og forsøke å nå Føniks for å ligge vinteren over der. Denne havnen på Kreta er åpen mot sørvest og nordvest. -- Apostlenes gjerninger 27:12 Flertallet har ofte feil! Flertallet av israelittene ønsket og gå tilbake til Egypt, og de hadde også feil. Mange mennesker holder mange vekk fra og gjøre hva Gud vil at de skal gjøre.

3. Vi stoler på omstendighetene: -- Da det nå blåste opp en svak sønnavind, mente de at de kunne gjennomføre planen, og de lettet anker og seilet langs Kreta nær land. -- Apostlenes gjerninger 27:13 Paulus advarte de andre om at de var på vei inn i en storm , men de seilte allikevel. Du bør ikke gå gjennom hver åpen dør du ser. Du bør ikke utnytte alle muligheter som er gitt til deg. Du bør ikke godta alle jobber som tilbys til deg. Spør Gud om Hans retning.

 Trøbbel og vanskeligheter er en del av livet, Jesus forteller oss det i Johannes 16:33: -- Dette har Jeg sagt dere for at dere skal ha fred i Meg. I verden har dere trengsler. Men vær frimodige, Jeg har seier over verden! -- 

Men og vite hvordan du unngår disse tre feilene, vil hjelpe deg med og navigere gjennom vanskelighetene du møter på din reise av tro.

Leter du etter sannheten? Søk Guds Ord

«Hele Skriften er innåndet av Gud og nyttig til lærdom, til overbevisning, til rettledning, til opptuktelse i rettferdighet, for a...